מירסן | טרפנים


מירסן (Myrcene) הוא הטרפן הנפוץ ביותר בגנטיקות הקנאביס בעולם ונוכחותו דומיננטית מאוד בפרופיל הטעם של הצמח. הוא אחראי על ארומת האדמה והטעם המתקתק שמאפיין את הקנאביס, וכמו כן את פרי המנגו. מעבר לטעם וארומה, מירסן גם מסייע לתהליך הספיגה של THC. הנה עוד כמה סודות עליו:

מידע כללי

מירסן, או בשמו המלא: בטא-מירסן, הוא טרפן נפוץ במרבית גנטיקות הקנאביס בעולם היום. הוא גם הטרפן הדומיננטי ביותר בצמח. מירסן עשוי להוות עד כ-50% מתכולת הטרפנים בצמחי קנאביס שונים. ניתן לחוש בנוכחותו בעזרת ארומה צמחית (herbal) מרוכזת ומתקתקה עם תווי מושק או ציפורן פלפלים. טעמי האדמה המתקתקים שהוא נושא הולמים את הארומה ומזכירים מנגו בשל.  

מירסן נפוץ גם בפטרוזיליה, טימין, למון גראס, כשות ומנגו. למעשה, נוכחות הטרפן במנגו היא הסיבה להמלצה המפורסמת לצרוך קנאביס עם מנגו. כמו טרפנים אחרים, גם המירסן לוקח חלק פעיל בתהליך אפקט הפמליה. יש לו אפקט מיוחד על קנבינואידים, ועל THC ביניהם: הוא מחזק את הפעילות החשמלית המתרחשת בתאים בגוף (פרמאביליות), ובכך מסייע לקנבינואידים לעבור את מחסום הדם/מוח ולהשפיע על הגוף.

השפעות

למירסן מגוון השפעות על הגוף האנושי. ההיכרות איתו החלה כאשר הוא שימש כחומר מתווך למגוון מוצרי קוסמטיקה ובישום. כמו כן, הלמון גראס עתיר מירסן מוכר באסיה כמעודד שינה ומרגיע טבעי – לכן הוא כל כך נפוץ במטבח האזורי. המחקרים העדכניים מגלים שלמירסן יש עוד הרבה מאוד תועלות.

מירסן אכן מרגיע ומרדים, ויש מחקרים המאשרים זאת, אך תועלתיו הנוספות רבות: ב-2015 התגלה כי מירסן מאט משמעותית התפתחות של דלקת פרקים, וממזער אחוז ניכר מהנזק שנגרם לרקמות. מחקר נוסף מאותה שנה מגלה כי האפקט האנטי דלקתי של מירסן פוגע משמעותית בתאים סרטניים, במיוחד במקרים של סרטן חזה. מחקר אחר מצביע על מירסן כאנטי-אוקסידנט לתאי העור בזכות יכולתו להגן עליו מקרינה אולטרה סגולה.

זנים

הזן שמזוהה במיוחד עם מירסן מסביב לעולם הוא ווייט ווידו (White Widow) הנצחי. בישראל הוא משווק בקטגוריית T15\C3 ע”י בול פארמה. תבור של פארמוקן ב-T15\C3 מזן המקור לבנדר (Lavender) גם הוא עתיר מירסן. 

בקטגורית T20\C4 יש את אוריג’ינל GC מבית פיס נטורלס (Peace Naturals), וכמו כן את גורילה גלו (Gorilla Glue) של קנדוק עם כמויות עשירות של מירסן. גם כרמל T20\C4 של פארמוקן מכיל מירסן בזכות אחד מזני המקור שלו: ג’י 13 (G13), וכמוהו גם תפרחות צונאמי מבית הקסו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צריכים עזרה? אנחנו כאן בשבילכם!
דילוג לתוכן